Over Verzien

Inès Kok - Van Triest

Theatermaker en jongerenwerker

De drijvende kracht achter Verzien is theatermaker en jongerenwerker Inès Kok-van Triest. Met haar ervaring in het jongerenwerk in de kerk, op straat en op school en haar kloppende hart voor jongeren sluit zij goed aan bij de behoefte van jongerengroepen en hun leiders. Theater is van jongs af aan haar passie geweest. In het spelen, produceren en regisseren weet zij steeds weer met originele ideeën het publiek te verassen en te raken.
Heftige thema’s schuwt zij daarin niet. Na haar opleiding Culturele maatschappelijke vorming heeft zij haar docenten bevoegdheid gehaald en op dit moment doet zij een opleiding als theatermaker.

‘Ik wil met Verzien bereiken dat jongeren op een creatieve manier uitgedaagd worden om na te denken over hun leven en sterker worden. Jongeren zijn tot zoveel in staat. Theater is een prachtig middel waar je zoveel mee kan bereiken: assertiviteit, stem- en ruimtegebruik, improvisatie, samenspel, tekstverwerking, zang, werken met attributen en muziek. Beelden hebben een enorme kracht en in een hectische maatschappij waar steeds minder aandacht is voor kunst en bezinning wil ik een ander geluid laten horen.’

Ideeën

Je stopt er een muntje in en er rollen 10 ideeën uit. Verzien bekijkt dingen van de andere kant en kleurt graag buiten de lijntjes. Wij denken met je mee en zetten creatieve middelen zoals foto’s, film, muziek en artistieke werkvormen in om een thema uit te werken.

Spelen met tekst

Wij zijn naast beelden, dol op woorden. Woorden met een dubbele lading. Op deze site vind je gedichten die Inès in de afgelopen jaren heeft geschreven over allerlei thema’s die in haar leven langs kwamen. Daarnaast schrijft zij liedjes met haar gitaar en kan zij op maat een tekst of lied aanleveren.

Verzin ‘t, verwoord ‘t, verbeeld ‘t!